Kan inte bara bebis komma ut nu…?!

Alltså, på riktigt... Det här är inte roligt längre. Nu har de varit igång sen i måndags men fortfarande ingen bebis som vill ut. Det hela började i måndags med att få åka akut in till BB förlossningen med ambulans från Norrtälje då det började rinna blod. Skapligt chockad och lite halvt orolig. Fick stanna en natt där inne, prover togs och undersökningar. Öppen 3-4 cm men inga värkar så åkte hem igen , innan hemgång ville de dubbelkolla Maya igen med ultraljud. Allt såg fin fint ut förutom att de trodde de upptäckte något fel med hennes huvud. 
Chockad igen, och lite halvt orolig. 
Fick en snabb tid 2 dagar senare på Karolinska för att kolla upp deras misstankar, men där fann de inga avvikelser alls och undrade mest vad jag gjorde där, dessutom så nära förlossningen så hade det ju kvittat oavsett. 
men självklart skönt och en lättnad förstås att ändå få höra att allt ser bra ut och att Maya mår bra i magen. 

Fortsatt vila hemma, dagarna är så fruktansvärt sega och tråkiga. Och jobbiga pga ständig molande värk. 
igår, lördag, började värken sätta sig även bak i ryggen, då blev jag glad och tänkte att de kanske ändå är på gång snart. Men istället började de spöka igen och de ville ha in mig på kontroll igen för att kolla så de inte var fostervatten eller eventuellt infektion på gång. Men icke. Allt var bra igen, men stannat upp, fortfarande bara öppen 3-4cm och de som spökade var troligtvis "rester" från blödningen i måndags som de inte riktigt vet orsak på. 

Dessutom gick slemproppen i onsdags. Det är som att kroppen är fullt redo, men inte bebis än. Allt bara spökar och man blir skapligt förvirrad, trött och samtidigt hoppfull varje gång.... 
Vill ju ha uuuuuut henne nu 💕 
 
 
Men, i väntan på att Maya bestämmer sig för att titta ut så är det väl bara fortsätta bita ihop här hemma och försöka få dagarna att gå trots att jag mest bara ska försöka ta det lugnt ... 
 
sovit helt kasst inatt, vet inte hur många gånger jag vaknat och runt 5 tiden imorse gav jag upp.
Molvärken är kvar i både mage och rygg i alla fall. 

0 kommentarer